|
Néhány ínycsikladó recept, így az elején
2006.04.10. 15:06
Találomra egy-két francia íz található itt, aztán majd jön a többi is
Hagymás lepény Hozzávalók: 12 szép fej hagyma, 1 dl tejszín, 3 tojás, só, bors, egy kevés olaj, 1 csomag leveles tészta Vékonyra szeleteljük a hagymát és megsózzuk, majd a forró olajon megfuttatjuk. A tûzrõl lehúzva megborsozzuk és hozzákeverjük a tejszínt és a három felvert tojást. Kinyújtjuk a tésztát, tepsibe tesszük és ráöntjük a hagymás keveréket. Közepes tûznél fél óráig sütjük.
Fokhagymás csirke Hozzávalók: 1 szép csirke, egy kevés olivaolaj, 3 fej fokhagyma, kevés paprika, só és bors Feldaraboljuk a csirkét és forró olajon megpirítjuk. Amikor már szép pirosak a húsdarabok, lehúzzuk a tûzrõl, sózzuk, borsozzuk és egy kevés paprikával megszórjuk. A hámozatlan fokhagyma-gerezdeket nagyon gyenge tûzre tesszük egy kevéske olajjal és megpirítjuk. Hozzáadjuk a csirkét és puhára fõzzük. A fokhagyma gerezdjei sem vesznek kárba: nem fõnek szét, megõrzik illatukat és villával könnyen kihámozhatók héjukból. Héjában fõtt burgonyával és salátával fejedelmi étel.
Almatorta Hozzávalók: 10 dkg lágy vaj, 2 evõkanál olaj, 2 bögre liszt, egy bögre cukor, 2 tojás, 2 kávéskanál sütõpor, 1 tasak vaníliás cukor, egy kevéske rum, és 3 alma Keverjük össze a hozzávalókat, öntsük tepsibe, majd helyezzük a tészta tetejére a megpucolt és nyolcba vágott almagerezdeket. Süssük 35 percig közepesen meleg sütõben.
Capuccino-krém Hozzávalók: 2 dl tej, 2 kanál instant kávé, 15 dkg étcsokoládé, 2 tojás, 1 evõkanál rum, egy kevés fahéj, tejszín a díszítéshez Forraljuk fel a tejet, keverjük hozzá a kávét. A forró tejeskávét öntsük turmixgépbe, adjuk hozzá a kockákra tördelt csokoládét és keverjük össze. Ezután adjuk hozzá a tojásokat, a rumot, a fahéjat és addig keverjük, amíg teljesen síma krémet kapunk. Öntsük tálkákba és tegyük a hûtõbe - legalább három órára. Tejszínhabbal díszítsük a tetejét.
| |