| Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
Choucroute garnie (Elzászi húsos káposzta) |
|
2006.04.10. 22:44 |
Hozzávalók 8 személyre
· 2 kg savanyú káposzta
· 50 dkg császárszalonna
· 1,5 kg kicsontozott sertéslapocka
· 7 dl víz
· 3 tyúkleveskocka
· 7 dl száraz fehérbor
· 2 sárgarépa
· fűszercsomag (1 megtisztított hagyma, néhány szem bors, darabka szerecsendió, 1 babérlevél, 3 szegfűszeg, csipetnyi só)
· 2 szál jó minőségű kolbász
· 4 pár virsli
|
Francia palacsinta |
|
2006.04.10. 21:59 |
Hozzávalók:
5 db tojás, 8 dkg porcukor, 25 dkg liszt, 2,5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 12 dkg vaj, 3 cl rum, narancshéj, só.
|
Vaníliakrémmel töltött francia palacsinta |
|
2006.04.10. 21:57 |
Hozzávalók:
8-10 db francia palacsinta, 4 dl tej, fél db vaníliarúd, 3 db tojás, 10 dkg porcukor, 5 dkg liszt, vaníliás porcukor.
|
Provanszi póréhagymaleves túróval |
|
2006.04.10. 21:55 |
Hozzávalók:
2 szál póréhagyma, 8 dkg vaj, 20 dkg zeller, 1 szál zellerzöldje, 10 dkg zöldpaprika, 5 dl tej, 20 dkg tehéntúró, 5 cl tejszín, őrölt fehér bors, pirospaprika, só.
|
Spagetti juhsajttal |
|
2006.04.10. 21:54 |
Hozzávalók:
0,5 kg spagetti, 10 dkg juhsajt (vagy egyéb lágysajt), 0,5 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg vegyes leveszöldség, 0,5 kg darált vegyes hús, 0,5 kg koktélparadicsom, 0,5 dl olaj, 0,5 l húsleves (kockából), 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál kakukkfű, 1 babérlevél, 1 csomag petrezselyem, só, bors, fűszerpaprika.
|
Libaleves csigatésztával |
|
2006.04.10. 21:20 |
Hozzávalók:
1 csomag libaaprólék, 25 dkg csigatészta, 25 dkg vegyes zöldség, 2 db tojás, 1-1 db zöldpaprika, paradicsom, gomba, vöröshagyma, 1 kávéskanál egész bors, 1 teáskanál sáfrányos szekrice, csipet fűszerpaprika, köménymag, őrölt gyömbér, só.
|
Lotharingiai lángos |
|
2006.04.10. 21:17 |
Hozzávalók:
30 dkg liszt, 30 dkg kemény sajt, 20 dkg vaj, 1 tojás, 1 dl tejszín, 0,5 liter tej, só, bors, reszelt szerecsendió.
|
Májusi garázs (francia desszert) |
|
2006.04.10. 21:15 |
Hozzávalók:
25 dkg hajtogatott vajas tészta, 45 dkg málna, szeder, ribizli (összesen), 0,5 dl tejszín, 2 dl angolkrém, 1 tasak vanillincukor, 5 dkg liszt, porcukor a szóráshoz.
|
Néhány ínycsikladó recept, így az elején |
|
2006.04.10. 15:06 |
Találomra egy-két francia íz található itt, aztán majd jön a többi is
|
Következő 10 cikk | Előző 10 cikk |
| |