|
Májusi garázs (francia desszert)
2006.04.10. 21:15
Hozzávalók:
25 dkg hajtogatott vajas tészta, 45 dkg málna, szeder, ribizli (összesen), 0,5 dl tejszín, 2 dl angolkrém, 1 tasak vanillincukor, 5 dkg liszt, porcukor a szóráshoz.
Elkészítés:
Melegítsük a sütőt 210 fokra. Bontsuk ki a fóliából a tésztát, lisztezett deszkán nyújtsuk ki 0,5 cm vékonyra. A tésztából vágjunk 12 négyzetet (12x8 cm-est). A négyzeteket nedves ruhával letakarva helyezzük kivajazott sütőlemezre és 15 percre tegyük a sütőbe. A hideg tejszínbe lassan keverjük bele a vanillincukor nagy részét. A kihűlt négyzeteket alakítsuk toronygarázzsá! A tálaló tálon alulra helyezünk négy négyzetet, erre lehetőleg egyszínű gyümölcsöket rakunk, ezeket tejszínhabbal és angol krémmel rögzítjük a helyükre. (Angolkrém: forró vaníliás tej, cukorral és tojássárgájával kötve, besűrítve.) Utána tegyünk egy négyzetet a gyümölcsökre, és arra rakjunk más színű gyümölcsöket, amelyeket megint tejszínhabbal és angolkrémmel rögzítünk. Legfölülre ismét négyzet kerül, amelyet gazdagon megszórunk porcukorral. Erre néhány szem gyümölcs és levélke kerül dísznek.
|
| |