|
Libaleves csigatésztával
2006.04.10. 21:20
Hozzávalók:
1 csomag libaaprólék, 25 dkg csigatészta, 25 dkg vegyes zöldség, 2 db tojás, 1-1 db zöldpaprika, paradicsom, gomba, vöröshagyma, 1 kávéskanál egész bors, 1 teáskanál sáfrányos szekrice, csipet fűszerpaprika, köménymag, őrölt gyömbér, só.
Elkészítés:
A libaaprólékot megmossuk, feldaraboljuk, a zöldségeket megtisztítjuk. A libahúst fazékba tesszük, 2 liter vízzel felöntjük, beletesszük a fűszereket. Forralás közben a habot folyamatosan leszedjük. Amikor a hús megfőtt, kicsontozzuk, a levest átszűrjük. A húst visszatesszük a levesbe. Hozzáadjuk a zöldségeket. Ha felforrt, egy kis fazékba átteszünk belőle annyit, hogy a csigatészta megfőjjön benne. A maradékot még 15 percig gyenge lángon, gyöngyözve főzzük. A csigatésztát és a megfőtt zöldségeket külön edényben tesszük az asztalra.
| |