|
Spagetti juhsajttal
2006.04.10. 21:54
Hozzávalók:
0,5 kg spagetti, 10 dkg juhsajt (vagy egyéb lágysajt), 0,5 dl tejszín, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 10 dkg vegyes leveszöldség, 0,5 kg darált vegyes hús, 0,5 kg koktélparadicsom, 0,5 dl olaj, 0,5 l húsleves (kockából), 1 teáskanál cukor, 1 teáskanál kakukkfű, 1 babérlevél, 1 csomag petrezselyem, só, bors, fűszerpaprika.
Elkészítés:
A hagymát, fokhagymát, petrezselymet megtisztítva apróra vágjuk. A fele olajon üvegesre pároljuk. A megmaradt olajon a darált húst egy edényben morzsásra átsütjük. Hozzáadjuk a megmosott, kisebb kockákra vágott paradicsomokat, az aprított zöldségeket, a hagymakeveréket, a kakukkfüvet, cukrot, babérlevelet. Sóval, borssal, fűszerpaprikával ízlés szerint ízesítjük, a húslevessel felöntjük. Fedő alatt 30 percig, többször megkeverve, lassan megfőzzük. A spagettit enyhén sós vízben roppanósra kifőzzük. Leszűrve melegen tartjuk. A sajtot elmorzsoljuk, vagy apróbb kockákra vágjuk. A babérlevelet eltávolítjuk a mártásból. Még egyszer ízleljük, és ha kell ízesítjük. A tejszínt elkeverjük a mártásban. A spagettit elosztjuk a tányérokon, a mártást is, végül megszórjuk a sajttal. Azonnal, forrón tálaljuk.
| |