|
Provanszi póréhagymaleves túróval
2006.04.10. 21:55
Hozzávalók:
2 szál póréhagyma, 8 dkg vaj, 20 dkg zeller, 1 szál zellerzöldje, 10 dkg zöldpaprika, 5 dl tej, 20 dkg tehéntúró, 5 cl tejszín, őrölt fehér bors, pirospaprika, só.
Elkészítés:
A póréhagymát vékony szeletekre vágjuk. Vajat hevítünk, beletesszük a pórét, és gyenge tűzön pároljuk. Amikor a hagyma üvegesedni kezd, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott zellert, és az apróra darabolt zellerzöldet.
Gyakori keverés közben addig pároljuk, ameddig a zeller félig megpuhult. Ekkor beletesszük a csíkokra vágott, nem erős zöldpaprikát. Sóval, őrölt fehér borssal, kevés pirospaprikával fűszerezzük, és felengedjük 2 dl vízzel. Amikor felforrt, hozzáadjuk a tejet, és még néhány percig forraljuk.
Ezután a tűzről levesszük, és belekeverjük az áttört tehéntúrót, majd a tejszínt is hozzáöntve azonnal forrón tálaljuk.
| |