|
Vaníliakrémmel töltött francia palacsinta
2006.04.10. 21:57
Hozzávalók:
8-10 db francia palacsinta, 4 dl tej, fél db vaníliarúd, 3 db tojás, 10 dkg porcukor, 5 dkg liszt, vaníliás porcukor.
Elkészítés:
A leírt módon elkészítjük a francia palacsintákat. 3 dl tejet a vaníliarúddal felforraljuk. Közben 1 dl hideg tejet a tojások sárgájával, a 4 dkg cukorral és a liszttel simára keverjük. Állandó és habverővel történő folyamatos keverés mellett a forró tejhez adjuk majd, amihez sűrű krémmé főtt, belekeverjük a 6 dkg porcukorral kemény habbá vert tojásfehérjét is.
Ezzel a jó ízű vaníliakrémmel a francia palacsintákat megtöltjük, összecsavarjuk, majd egy tűzálló tálba téve a sütőben jól átforrósítjuk. Vaníliás porcukorral gazdagon meghintve adjuk asztalra.
| |