|
Svéd krumplisaláta
2006.04.10. 23:11
Hozzávalók:
1 kg krumpli, egy húsleveskocka, egy kis fej hagyma, 4 ecetes uborka, 2 csomag petrezselyemzöld, 1 dl tejföl, olaj, ecet, cukor, só, bors.
2 dl vízben néhány percig forralunk egy húsleveskockát. Ezt lehűtve ecettel, cukorral, sóval borssal ízesítjük, és belekeverjük a lereszelt hagymát.
A krumplit hajában megfőzzük, még forrón meghámozzuk és felkarikázzuk. Ráöntjük a salátalét, és abban hagyjuk kihűlni. (ha nem lepi el, tehetünk hozzá egy kis vizet).
Másnap a fele levet leöntjük róla, belevágjuk az ecetes uborkákat, belekeverjük a finomra vágott petrezselymet, majd az olajat.
Jégbe hűtve tálaljuk, tetejére tejfölt teszünk.
| |